Skim Peduli Sihat Selangor

Kerajaan Negeri Selangor telah melancarkan Skim Peduli Sihat Selangor bagi golongan yang mempunyai pendapatan isi rumah rm3000 dan kebawah untuk mendapatkan manfaat perlindungan perubatan dan kesihatan di klinik-klinik yang berdaftar sehingga RM500 setahun.

“Mereka yang dilahirkan atau menetap lebih 10 tahun di Selangor layak menyertai skim ini dan pendaftaran boleh dilakukan di pejabat Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN), pihak berkuasa tempatan (PBT), Pejabat Daerah dan Tanah, serta klinik berdaftar dengan menyertakan bukti atau pengesahan pendapatan.

“Setiap peserta akan menerima kad kesihatan dan pemegang akaun utama skim ini beserta tanggungannya di bawah umur 21 tahun boleh menerima rawatan doktor di klinik berkenaan,” katanya.

Sumber : Harian Metro


                       Manfaat Skim Peduli Sihat

Peserta Skim PEDULI SIHAT akan menerima manfaat pembiayaan rawatan kesihatan asas menurut kategori Keluarga dan Individu adalah seperti berikut :


Untuk mendaftar SKIM PEDULI SIHAT SELANGOR secara online boleh klik link dibawah ini :-

https://www.pedulisihat.com/pendaftaran.htmHubungi Kami
Sebarang Cadangan, Komen, ataupun Aduan berkaitan isi kandungan artikel ini boleh diemailkan terus ke admin@viral.my . Kami akan meneliti setiap satu daripadanya dan akan membalas Email anda secepat yang mungkin. Terima Kasih.Recommended For You

About the Author: viralmalaysia

5 Comments

 1. Saya seorang suri rumah menjalankan perniagaan jualan cookies dari rumah. Mempunyai anak 4 orang yang bersekolah. bagaimana nak pohon bantuan inj

  1. Untuk pengetahuan puan, bantuan skim peduli sihat terbuka untuk semua warga Selangor ataupun yg bermaustatin di Negeri INI dengan pendapatan keluarga bawah rm 3000 Dan rm1500 untuk bujang.

   Bantuan skim kesihatan akan diberikan dengan credit rm500 utk keluarga Dan bujang rm200 setahun di klinik-klinik yg berdaftar.

   Permohonan boleh dibuat secara online di pedulisihat.com ataupun puan boleh kunjungi pejabat ADUN yang berhampiran dengan Puan untuk mendapatkan borang pendaftaran.

   Semoga urusan puan dipermudahkan. Aamin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!